Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Pojdimo s časom naprej

Kdaj bomo tudi v Sloveniji začeli razmišljati bolj moderno o porokah?

V soboto sem se spraševala, zakaj so v gostilnah tako zavrti za novitete? Samo klasika, le klasika in niti odtenek nič drugega kot klasika. Pa ko bi vsaj ta klasika bila vznemirljiva, elegantna ali kaj podobnega. Ne! Tako kot že prejšnjih sto let, še naslednjih sto let. Mislim, da bi morali zaposleni v gostiščih na izobraževanje kaj je danes IN.

Kadar pridemo dekorirat gostišče, smo zmeraj kot nezaželeni prišleki. Šušljanja, opravljanja in zavijanja z očmi smo navajeni. Ali nas obravnavajo, kot da je to naša prva 'postavitev' poroke ali pa kot, da nimamo pojma, kako se stvarem streže.

NE. Čisto enostavno. Odprti smo za želje mladoporočencev in za drugačnost, modernost in za stil, ki je zdaj IN. Seveda so še vedno neke zakonitosti pri postavljanju pogrinkov. Vendar na večerjo nista povabljena kralj in kraljica, temveč par, ki si je zaželel poroko drugačno in unikatno. Nikakor ne takšno, kot je bila že prejšnjo soboto in kot bo naslednjo soboto.

Razumem, da kraji, ki niso v središču,kot so Ljubljana ter gostišča, ki jim niso prioriteta poroke, niso tako zelo izurjeni v dekoraciji in postavitvi vizualne podobe poroke. Zavedati se je potrebno, da se poroke 'kupujejo' z očmi. Če bo par na slikah videl nekaj drugačnega, kot je 'običajno', bo lokacija sigurno pristala v njunem ožjem izboru.

In nazadnje, ko sem postavljala prtičke po želji mladoporočencev in ne v trikotno postavitev, sem bila zopet tarča brihtnih natakarjev. Nisem si mogla kaj, da sem mu zabrusila nazaj, naj preboli in da bo po svoji klasiki lahko prtičke zopet zlagal naslednjo soboto. Na koncu se je 'strinjal' da je dobro tako zložen prtiček, ker je dekoracija nizka in potem ne bi prišla do izraza.

 

 

In ko sva se s prvim natakarjem 'dogovorila', da bodo tokrat prtički v moji domeni, je druga natakarica že začela s satenastim trakom zapolnjevati prazne površine na mizah, z gubanjem materiala. Globoko sem vdihnila in sem se mirno obrnila v stran.

In v tistem trenutku so me mislim ponesle nekaj sobot nazaj, ko so na poroko prinesli namizni aranžma iz rdečih vrtnic in belega šlajerja. To bi z zakonom prepovedala!!! Ali se res cvetličarji ne zavedajo, da so danes drugi časi. Kje je ostala njihova domišlija? Rdeče vrtnice kot samostojne so lahko zelo lepe in šik. Prav tako šlajer kot vodilni cvet v poročni dekoraciji. Skupaj pa sta že zdavnaj pase.

 

 

 

Žalosti me misel, da je veliko poročnih ustvarjalcev brez domišlije, brez čuta, kaj je danes lepo in moderno.

In še beseda mladoporočencema: kar je lepo in drugačno, še ni nujno drago.

 

Sorodna besedila: SERVIETE ali PRTIČKI na poročnih mizah

 

Tekst: Urška Slapar, organizatorka porok

Foto: www.pinterest.com in arhiv zelimo.si

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje