Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Splošni pogoji - spletna trgovina

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Najina poroka

 

Splošni pogoji spletne trgovine Najina poroka – spletna trgovina so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

 

Spletna trgovina prodajalca Najina poroka – spletna trgovina je dostopna na svetovnem spletu na naslovu www.najina-poroka.com/trgovina.

 

S spletno trgovino Najina poroka – spletna trgovina (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja gospodarska družba

 

TURBOLENZZA organizacija in ozvočevanje prireditev d.o.o.

 

Ljubljanska cesta 19A, 1241 Kamnik

 

ID za DDV: SI69071993, matična številka: 2048663000

 

vpisana v sodni register dne 24.01.2005 pod vložno številko 14120700

 

(v nadaljevanju tudi prodajalec ali trgovec).

 

Prodajalec je zavezanec za DDV.

 

 

 

Naslov elektronske pošte: trgovina@najina-poroka.com

 

Telefonska številka: +386 41 287 662

 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti  uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovcem in kupcem.

 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa. Za trenutek nakupa se šteje trenutek oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

Uporabniki lahko te splošne pogoje poslovanja hranijo ali tiskajo, ne smejo pa jih spreminjati.

 

Z namenom izboljševanja svoje ponudbe izdelkov in storitev si prodajalec Turbolenzza d.o.o. pridržuje pravico, da kadarkoli brez predhodnega obveščanja spremeni te splošne pogoje poslovanja. Z objavo spremenjenih Splošnih pogojev poslovanja na spletu se šteje, da je prodajalec uporabnike ustrezno obvestil. Spremembe splošnih pogojev ne vplivajo na naročila, ki so bila oddana pred spremembo.

 

 

 

 1. Uporabniki

 

Z vnosom svojih podatkov v spletno trgovino Najina poroka – spletna trgovina postane obiskovalec uporabnik trgovine in pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini. Ogled vsebine spletne trgovine je omogočen tudi obiskovalcem brez nakupa.

 

Kupci so uporabniki, ki opravijo nakup v spletni trgovini prodajalca.

 

Potrošniki so kupci, ki so fizične osebe.

 

 

 

Uporabnik, ki želi opraviti spletni nakup, potrjuje, da je starejši od 18 let. Mladoletni uporabniki morajo pred nakupom izkazati privolitev svojih staršev, skrbnikov ali zastopnikov. Ti odgovarjajo za vsa dejanja svojih mladoletnih varovancev.

 

 1. Zagotavljanje informacij

 

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 

-          podatke o podjetju prodajalca (ime in sedež podjetja, matična številka)

 

-          kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

 

-          bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka

 

-          dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

 

-          pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave)

 

-          cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka

 

-          način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka

 

-          časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen)

 

-          pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 1. Ponudba izdelkov

 

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro.

 

Prodajalec na svoji spletni strani prodaja produkte poročne tematike.

 

Promocijske ponudbe veljajo na označene dneve in se lahko spreminjajo glede na zalogo, ki je označena pri vsaki promocijski ponudbi. Če kateri od izdelkov v promocijski ponudbi ni na voljo v trenutku oddaje naročila, bo uporabnik o tem obveščen po elektronski pošti. V tem primeru lahko uporabnik bodisi spremeni bodisi prekliče svoje naročilo. V primeru spremembe naročila bo preračunana nova cena nakupa. Morebitni presežek plačila bo vrnjen uporabniku na bančni račun. V primeru preklica celotnega naročila bo uporabniku vrnjena celotna kupnina. V primeru že obdelanega naročila le-to ne more biti preklicano, ampak se uporabljajo določila o odstopu od pogodbe.

 

 

 

 1. Cene izdelkov in stroški dostave

 

Vse cene so izražene v eurih in vsebujejo davek na dodano vrednosti (DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Vsaka sprememba DDV se odraža v ceni izdelkov.

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti ter se lahko spreminjajo.

 

Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

 

Cene ne vsebujejo tudi stroškov pošiljanja oziroma dostave. Stroški pošiljanja se obračunajo glede na izbrane izdelke in način dostave. Pri izbiri več izdelkov se upošteva samo najvišja cena poštnine posameznega izdelka, v kolikor ne gre za količinsko tako obsežna naročila, da zahtevajo poseben preračun poštnine. V vsakem primeru kupec pred potrditvijo naročila prejme sporočilo, v katerem je navedena končna cena, ki vključuje tudi stroške pošiljanja.

 

V primeru, da kupec izbere način dostave in plačila po povzetju, mu bo Pošta Slovenije zaračunala tudi provizijo skladno s svojim veljavnim cenikom.

 

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa.

 

 1. Naročilo

 

Uporabnik v spletni trgovini prodajalca izbere izdelke in jih shrani v košarico. Uporabnik pred oddajo naročila v košarici lahko pregleda, katere izdelke je naročil, kakšno količino, kolikšna je njihova cena in kolikšna je celotna vrednost naročila. Uporabnik lahko iz košarice odvzema izdelke, dodaja druge in spreminja količine oziroma dodaja opombe k izbranim izdelkom. Ko je uporabnik potrdi vsebino košarice, ima omogočen pregled nad celotnim naročilom, seznanjen je z dejstvom, da je za izvedbo naročila potrebno plačilo, seznanjen je, da je potrebno plačati stroške dostave in koliko znašajo, šele nato potrdi naročilo. V vsakem primeru kupec prejme sporočilo, v katerem je navedena končna cena in celotna vsebina naročila, preden potrdi nakup in vnese podatke za plačilo.

 

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in uporabnikom (kupcem) je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kot kupec velja uporabnik - oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

 

Potrditev naročila šteje kot elektronski podpis prodajne pogodbe med prodajalcem in kupcem, ki ima enako veljavo kot lastnoročni podpis.

 

Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je kadarkoli na voljo tudi uporabniku ter služi kot potrdilo o nakupu.

 

Z oddajo naročila uporabnik brezpogojno sprejema splošne pogoje poslovanja, ki veljajo v trenutku oddaje naročila. Uporabnik soglaša, da se lahko prodajalčev sistem prejemanja naročil uporablja za dokazovanje vsebine in datuma naročila.

 

Prodajalec lahko prekliče novo naročilo uporabnika, s katerim je v sporu glede plačila predhodnih naročil, ali iz drugih upravičenih razlogov, povezanih z neobičajnostjo naročila.

 

 1. Načini plačila

 

Vsi naročeni izdelki morajo biti plačani v eurih. Prodajalec omogoča plačilo na transakcijski račun prodajalca ali plačilo po povzetju.

 

Pri plačilu na transakcijski račun prodajalca prodajalec izstavi kupcu predračun, ki mu ga pošlje po elektronski pošti. Predračun ima veljavnost 8 dni, če ni na njem drugače navedeno. Po plačilu predračuna bo prodajalec odposlal naročene izdelke.

 

Plačilo po povzetju se opravlja preko sistema Pošte Slovenije. Prodajalec naročene izdelke odpremi in kupcu zaračuna celoten znesek cen naročenih izdelkov in stroškov pošiljanja. Skladno z veljavnim cenikom Pošte Slovenije mora kupec plačati Pošti provizijo, ki je odvisna od višine zneska nakupa, na kar prodajalec nima vpliva.

 

Uporabnik kot kupec zagotavlja prodajalcu, da ima pravico do plačila z izbranim načinom plačila. Prodajalec lahko prekliče vsakršno naročilo, ne glede na fazo (naročanje, pošiljanje), če uporabnik ne poravna celotne cene naročila. V primeru, da uporabnik ni plačal prejšnjih naročil oziroma obstaja glede tega spor, lahko prodajalec prekliče naročilo.

 

Prodajalec si pridržuje pravico, da za namene varnostnega preverjanja in izogibanja spletnim goljufijam posreduje podatke uporabnika, ki jih je ta zaupal prodajalcu v trenutku naročila, tretjim osebam.

 

Prodajalec  uveljavlja pridržek lastninske pravice na vseh izdelkih, dokler ne prejme celotnega plačila zanje, vključno z davščinami in stroški.

 

 

 

 1. Izdaja računa

 

Prodajalec ob dostavi naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi natisnjen račun, razen v primeru, ko kupec izrecno potrdi, da mu zadostuje račun v elektronski obliki (pdf).

 

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov prodajalec ne more upoštevati.

 

 

 

 

 

 1. Postopek obveščanja o nakupu

 

Prejem naročila

 

Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče uporabnika na njegovo kontaktno telefonsko številko, v kolikor jo je uporabnik razkril. Pri dobavi artiklov, ki jih prodajalec nima na zalogi v lastnem skladišču, je prodajalec izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel. Prek elektronske pošte prodajalec uporabnika sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in uporabnik ne želi čakati, lahko uporabnik to sporoči prodajalcu, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil uporabniku morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri uporabnika ali dobavil ali pa celotno naročilo preklical. Če dobavitelj prodajalca ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko prodajalec naročilo uporabnika zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo uporabnika preneha veljati. Prodajalec ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih prodajalec nima na zalogi v lastnem skladišču.

 

Odprema naročila

 

Če čas predvidene dostave artikla ni posebej naveden, pomeni, da je artikel na zalogi pri prodajalcu in bo odpremljen najkasneje v petih delovnih dneh od prejema naročila v primeru izbranega plačila po povzetju oziroma od prejema plačila v primeru plačila po predračunu.

 

Kar nekaj artiklov je uvoženih iz ZDA in Kanade, zato se lahko zgodi, da nekateri artikli niso vedno na zalogi oziroma je dobavni rok nekoliko daljši (predvidoma od 15 do 20 dni). Naročila v tujino se izvajajo samo dvakrat mesečno (prvega in petnajstega v mesecu), zato so v tem primeru lahko dobavni roki daljši. Daljši dobavni roki so posebej označeni pri izdelkih, na katere se nanašajo, v kolikor prodajalec razpolaga s tem podatkom in ne gre za nepredvidene zamude pri dobavah.

 

Prodajalec v dogovorjenem roku artikel pripravi in odpošlje ter o tem po elektronski pošti obvesti uporabnika. Prodajalec v elektronski pošti pouči uporabnika tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

V primeru, da se uporabnik pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na elektronsko pošto trgovina@najina-poroka.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko uporabnik zavrne dostavni službi oziroma ne plača predračuna.

 

 1. Dostava

 

Prodajalec bo odpremil najkasneje v petih delovnih dneh od prejema naročila v primeru izbranega plačila po povzetju oziroma od prejema plačila v primeru plačila po predračunu. V primeru okoliščin, na katere prodajalec nima vpliva, zlasti v zvezi z logistiko dobaviteljev in dostavnih služb, bodo izdelki dostavljeni najkasneje v roku 30 dni od potrditve naročila. Izdelki bodo dostavljeni na naslov, ki ga je izbral uporabnik, ob običajnih delovnih urah za dostavo.

 

 

 

 1. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 

Uporabnik – fizična oseba kot potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

 

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca trgovina@najina-poroka.com ali pisno z izpolnjenim in natisnjenim obrazcem za odstop od pogodbe. Prodajalec bo po elektronski pošti potrošnika obvestil o prejemu odstopa od pogodbe.

 

Obrazec za odstop od pogodbe je uporabniku na voljo na tej povezavi (link).

 

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne po pošti na naslov prodajalca. Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe.

 

Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

 

Potrošnik mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri naročilih, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ki je hitro pokvarljiv ali kateremu je že potekel rok uporabe.

 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe, ki jo izbere potrošnik sam). V primeru poškodovanega izdelka, tudi v primeru dokazanih poškodb med transportom ali v primeru dostave napačnega izdelka krije prodajalec tudi strošek vračila izdelkov.

 

Če potrošnik ne upošteva zakonsko določenih rokov obveščanja o odstopu od pogodbe in o vračilu prejetih izdelkov, se šteje, da je prejel izdelke kot naročene in nepoškodovane, in izgubi pravico zahtevati vračilo kupnine zaradi poškodb ali napačno dostavljenih izdelkov.

 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema vrnjenih izdelkov. Prodajalec bo vrnil celotno kupnino, vključno s stroški dostave, razen v primeru, ko je uporabnih zahteval poseben način dostave, ki se razlikuje od najcenejše, ki jo ponuja prodajalec. Prodajalec bo praviloma vrnil prejete zneske na enak način, kot so bili plačani, če je to izvedljivo, drugače jih bo vrnil na bančni račun, ki ga bo navedel potrošnik.

 

 

 

 1. Stvarne napake

 

Izdelek ima stvarno napako, kadar

 

-          nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

 

-          nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero ga kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

 

-          nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

 

-          je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

 

 

Primernost izdelka se primerja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

 

Uporabnik mora prodajalca o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in prodajalcu hkrati omogočiti pregled izdelka. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu (link).

 

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot).

 

 

 

 1. Varovanje osebnih podatkov

 

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

 

Prodajalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s prodajalcem.

 

Prodajalec navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

 

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Bančne podatke, namenjene plačilu naročila, prodajalec hrani v posebni namenski zbirki podatkov, kjer se ti podatki hranijo le v trenutku naročanja in izvedbe plačila.

 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Pravico dostopa do osebnih podatkov, do popravka in izbrisa in do informacij, kateri podatki se hranijo, lahko uporabnik izvršuje tako, da pisno zahteva od prodajalca, bodisi preko elektronske pošte trgovina@najina-poroka.com ali po pošti na naslov Turbolenzza d.o.o., Ljubljanska 19A, Kamnik.

 

 

 

 1. Zasebnost in piškotki

 

Za potrebe poslovanja spletne trgovine prodajalec zbira naslednje uporabnikove podatke:

 

-          ime in priimek,

 

-          naslov in kraj bivanja,

 

-          naslov elektronske pošte

 

-          kontaktno telefonsko številko, če je posredovana

 

-          ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce v spletni trgovini

 

Za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki,  prodajalec ne odgovarja.

 

Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko prodajalec med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

 

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

 

Prodajalec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih se v nobenem primeru ne bo predalo nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupa le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov

 

Podatki, ki jih prodajalec zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov prodajalca.

 

 

 

 1. Komunikacija med prodajalcem in uporabnikom

 

Uporabnik lahko prejema informacijsko gradivo, novice in promocijske ponudbe od prodajalca, če temu izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

 

Oglasna elektronska sporočila prodajalca bodo vsebovala naslednje sestavine:

 

-          jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila

 

-          pošiljatelj Najina-poroka.com bo jasno razviden

 

-          različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih

 

-          jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil

 

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.

 

 

 

 1. Omejitev odgovornosti prodajalca

 

Prodajalec ne odgovarja za neizpolnitev pogodbe v primeru, da izdelki niso dobavljivi, v primeru višje sile ali v primeru zamud pri dostavi. Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo prodajalec uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

Prodajalec ne odgovarja za posredno škodo, ki nastane zaradi nakupa njegovih izdelkov.

 

Prodajalec ne odgovarja za kakršnokoli izgubo podatkov uporabnika. Uporabnik mora sam poskrbeti za varovanje svojih podatkov o opravljenem nakupu.

 

Prodajalec ne odgovarja za

 

-          motnje na spletu

 

-          funkcionalne težave pri uporabljeni programski opremi

 

-          napake in netočnosti pri navajanju podatkov na spletni strani

 

-          škodo, nastalo zaradi nezakonitega vdora tretjih oseb, in posledičnih sprememb podatkov na spletni strani

 

-          vsako neposredno ali naključno škodo, ne glede na njen vzrok, naravo ali posledice (vključno s stroški, ki morda nastanejo zaradi nakupa izdelkov, ki so na razpolago na spletu, izgubo dobička, izgubo strank, izgubo podatkov ali katero koli nematerialno škodo), nastalo kot posledica nepooblaščenega dostopa do prodajalčeve spletne strani oziroma zaupanja nepooblaščeno pridobljenim informacijam.

 

 

 

 

 

 1. Intelektualna lastnina

 

 

 

Ta spletna stran in vsi njeni elementi, znamke, modeli, znaki, slike itd., so v lasti prodajalca. Prodajalec ni z objavo na spletu podelil nikakršnih licenc ali pravic, zgolj dovoljenje, da so dostopne na spletu.

 

Vsebina spletne strani se lahko reproducira, delno ali v celoti, zgolj za namene obveščanja zasebnikov in ne sme biti javno objavljena. Vsakršna drugačna reprodukcija ali uporaba je izrecno prepovedana brez predhodnega pisnega dovoljena prodajalca in predstavlja kaznivo dejanje.

 

 

 

 

 

 1. Uporaba prava in pristojnost sodišč

 

Prodajalec Turbolenzza d.o.o. prodaja svoje izdelke skladno s slovensko zakonodajo.

 

Za reševanje sporov, ki se nanašajo na interpretacijo, uporabo ali prekinitev pogodbe med prodajalcem in uporabnikom, se dogovori pristojnost slovenskih sodišč v primeru, da do izvensodne rešitve spora ne pride.

 

 

 

 1. Pritožbe in spori

 

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, zato se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

 

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže po elektronski pošti na trgovina@najina-poroka.com. Pritožba se odda prek elektronskega naslova trgovina@najina-poroka.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

 

Skladno z zakonskimi normativi prodajalec ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

Prodajalec, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

 

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


TURBOLENZZA organizacija in ozvočevanje prireditev d.o.o.

 

Ljubljanska cesta 19A, 1241 Kamnik

 

ID za DDV: SI69071993

 

matična številka: 2048663000

 

 

 Spodnji obrazec skopirajtev E mail in ga posredujte na trgovina@najina-poroka.com

 

 

Obrazec za odstop od pogodbe, sklenjene na daljavo

 

 

 

 

 

Ime in priimek potrošnika:          ______________________________

 

Naslov potrošnika:                         ______________________________

 

Telefonska številka in e-mail:    ______________________________

 

Številka in datum računa:            ______________________________

 

 

 

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za naslednje izdelke (navedite naziv izdelka ter količino)

 

oziroma storitve:

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

Vračilo kupnine oziroma plačil za storitve naj se vrne z bančnim nakazilom na transakcijski račun:

 

SI56______________________________, odprt pri _____________________________________.

 

 

 

Opombe:

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

 

 

Podpis kupca (če bo obrazec vrnjen v papirni obliki):

 

_______________________________

 

 

 

Datum:

 

____________________________


TURBOLENZZA organizacija in ozvočevanje prireditev d.o.o.

 

Ljubljanska cesta 19A, 1241 Kamnik

 

ID za DDV: SI69071993

 

matična številka: 2048663000

 

 

 

 

 

Obrazec za vračilo artikla za uveljavljanje stvarne napake

 

 

 

 

 

Ime in priimek potrošnika:          ______________________________

 

Naslov potrošnika:                         ______________________________

 

Telefonska številka in e-mail:    ______________________________

 

Številka in datum računa:            ______________________________

 

 

 

Podroben opis napake za uveljavljanje stvarne napake:

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

 

 

 

Vsebina prejetega paketa:

 

__________________________________________________________________________________

 

Opomba: Artikel, ki ga vračate zaradi uveljavljanja stvarne napake, mora ob vračilu imeti priložene vse morebitne dodatke.

 

 

 

Kdaj je bila stvarna napaka odkrita (datum): ______________________________________________

 

V primeru, da je stvarna napaka utemeljena, želim (obkrožite):

 

 Vračilo kupnine (navedite številko transakcijskega računa): _________________________________

 

 Zamenjavo za enak artikel (v primeru, da je na zalogi)

 

 Odpravo napake

 

 

 

_________________________________________

 

 Datum in podpis kupca

 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje