Načrtovanje poroke
10 korakov za začetek
Poročni planer
Vabila
Priponke in konfeti
Cvetje in dekoracija
Zaročni in poročni prstani
Poročna torta in sladice
Gostišča in catering
Poročna glasba
Poročni ples
Fotografija in snemanje
Obred in običaji
Fantovščina in dekliščina
Prevoz
Denarne zadeve
Poročni nasveti
Kje in kako se lahko poročim civilno?
Cerkvena poroka
Poroka malo drugače
Vpis zakonske zveze sklenjene v tujini
Pridobitev poročnega lista
Seznam vseh poročnih dvoran
Priprava na zakon
Ljubezen in življenje
Lepota telesa in zdravje
Poročna moda
Nevestina poročna obleka
Ženinova obleka
Večerne obleke
Otroške obleke
Nosečniške obleke
Spodnje perilo
Obutev
Torbice in modni dodatki
Nakit in tiare
Pričeska in ličenje
  FAQ FAQ  Preišči forum   Koledar   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kdo pride po koga

Odgovori Odgovori Stran  <1 456
Avtor
qay@ View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Status prijave: Odjavljen
Sporočila: 1807
Post Options Post Options   Citiraj qay@ Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Tema: Kdo pride po koga
    Poslano: 08 Februar 2009 ob 21:31
na vabilo napišita kje se dobite z svati
Nazaj na vrh
majja View Drop Down
Na poti k odvisnosti
Na poti k odvisnosti

Sporočila: 174
Post Options Post Options   Citiraj majja Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 21 Januar 2010 ob 20:15
Uf, zanimiva tema.
Simi, res je že eno leto od tega, ampak vseeno me zanima - kako sta speljala? Kdo je prišel po koga?
Nazaj na vrh
Sandy87 View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Sporočila: 67
Post Options Post Options   Citiraj Sandy87 Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 23 Maj 2010 ob 20:22
Živjo!
No tudi jaz sem mislila, da je ta forum za tiste, ki želimo izvedet več o poroki in smo v načrtovanju popolne začetnice.
Drugače pa jaz že celo življenje sanjam, da me bo prišel fant iskat in bom imela šrango pa vse tiste vaške običaje, ker so mi všeč. In tudi pri nama, bo prišel on živet k meni, pa bo vseeno najbrž on prišel pome (tako daleč z razmišljanjem še nisva Embarrassed )
Sem pa mnenja, da je poroka nekaj kar večina punc že celo življenje sanja in ima v glavi zamišljeno kako bi rada imela, fantom tako ali tako večinoma ni mar Wink, zato bi morala storiti tako, kot si ona želi. Ta dan mora biti popoln, ker to počneš le enkrat v življenju. Tako da jaz bi svetovala vsem nevestam, da si vse uredite tako, da bo vam lepo in prijetno in bo to nepozaben dan za vas.
Nazaj na vrh
Marjetka10 View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 67
Post Options Post Options   Citiraj Marjetka10 Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 28 Junij 2010 ob 11:43
uh tole je pa blo zanimivo branje ;)

No pri meni je bilo pa tako, da je moj mi rekel, da bom jaz morala priti po njega, ker je to pri njemu običaj, če ženin gre iz vasi :) malo s foro sem mu povedala, jaz te bom čakala, pol se pa sam odloči ;)

Sedaj pa sva vse naredila čisto po najino :)

Raje sva izpolnila njegovo drugo željo - ki ni ravno običaj ;)
da so vsi v cerkvi, in me tam počaka tudi on in tam prvič vidi v poročni obleki, ko stopam proti oltarju, vsak pa se bo sam poslovil od svojih domačih :)
Ker če dobro premislim, je prav da se oba poslovita! Pa ne glede kje živita potem ;)

Je pa res, da sem bila zgrožena ko mi je omenil, da bi jaz imela šrango, ko bi naj jaz prišla po njega, pač nikoli še nisem tega slišala kaj šele videla, sedaj pa vem da to res obstaja - in če jim je to všeč, zakaj pa ne - le da je njihova poroka, taka kot si jo oni želijo! :)

Me zanima že, kako bo.. ;)

Nazaj na vrh
Tadeja78 View Drop Down
Zacetnik
Zacetnik

Sporočila: 6
Post Options Post Options   Citiraj Tadeja78 Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 29 Julij 2010 ob 08:48
No običaj je že, da se najprej muzičri dobijo pri ženinu, nato pa šranga in k nevesti. Nato pa predaja neveste in slovo od domačih. Pote pa matičar, Cerkev in zabava.
Punce pa pozabit, ukradena nevesta je nekaj posebnega ( samo s eprej dogovorite, da ne bo problemov, če vas ne bo predolgo na ohcetu).

Uživajte
Tadeja
Nazaj na vrh
smrketa24 View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 47
Post Options Post Options   Citiraj smrketa24 Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 29 Julij 2010 ob 10:17
Midva se poročiva čez mesec in pol in imava tudi dilemo glede tega kdo bo šel h komu. Midva živiva pri njemu v hiši in imava 14 mesecev starega sinčka. Jaz sem pa prej živela v bloku. Odločila sem se, da bom šla en dan pred poroko domov in tam prespala (imam tudi frizerko in vizažistko blizu). Potem pa pride dilema. Večina svatov bo prišla k nama domov (pred hišo, kjer bomo imeli še manjšo pogostitev). Sedaj sem pa razmišljala, da bi jaz prišla s starši in šoferjem do ženina in bi šli skupaj na Ljubljanski grad. Samo mi pa vsi govorijo, da mora ženin priti po nevesto. Meni se zdi pa brez veze, da on zapusti svate, zato da pride pome in me pripelje do naju. Ne vem no. Sicer bo tudi pri nas pogostitev za mojo žlahto, samo v stanovanju v bloku itak ne moreš imet ne vem kakšne pogostitve. Kaj ve mislite, bi lahko jaz z voznikom prišla do mojega in bi tam imeli pogostitev, potem bi šli pa skupaj na grad??
Nazaj na vrh
smrketa24 View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 47
Post Options Post Options   Citiraj smrketa24 Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 29 Julij 2010 ob 10:18
Edino, če se dobimo na gradu??
Nazaj na vrh
gaya2 View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 948
Post Options Post Options   Citiraj gaya2 Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 29 Julij 2010 ob 10:42
Če se tebi zdi bolje, da prideš ti k fantu tako tudi naredita ne glede kaj drugi rečejo.
Meni se je zdela od nekdaj zanimiva ideja, da pa se vsi dobijo na istem mestu - v tvojem primeru na gradu in imate tam pogostitev
Nazaj na vrh
ukica View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 198
Post Options Post Options   Citiraj ukica Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 03 Avgust 2010 ob 22:12
meni je pa všeč ideja, da ti prideš ponj. zakaj pa ne bi imela malo drugače. v skrajnem primeru pa pogostitev doma odpovej in se vsi dobite na gradu in se vidva lepo pripeljeta skupaj. 

svetovalka za Just
Nazaj na vrh
bobica View Drop Down
Raziskovalec
Raziskovalec

Sporočila: 89
Post Options Post Options   Citiraj bobica Citiraj  Odgovoriodgovori Direct Link To This Post Poslano: 04 Avgust 2010 ob 22:18
pri nas pa je bilo tako, da me je prišel moj iskat skupaj z starši.ostali svatje so čakali pred gradom.in je bilo super, manj kompliciranja in še stroškov manj.pogostitev smo tako imeli samo pred gradom..
24.7.2010 bo najin dan!

Nazaj na vrh
 Odgovori Odgovori Stran  <1 456

Skoči na forum Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.65
Copyright ©2001-2010 Web Wiz

Ta stran je bila izdelana v 0.064 sekunde.