Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
3 modne zapovedi tega leta

Preberite si nekaj modnih smernic, ki nam jih je posredovala Neža Perko, svetovalka v trgovini Sanjska obleka.

 »TROBENTASTE« OBLEKE
Pomladne in poletne nevestice tega leta bodo najnovejšim modnim trendom sledile s trobentasto silhueto. Obleka je v zgornjem delu oprijeta in poudarja linijo vse do sredino stegen ali nižje, tam pa se razširi v različnih širinah in oblikah - od prosto padajočega do zelo poudarjenega spodnjega dela.
Taka silhueta poudari ženstveno linijo neveste in še posebej dobro pristoji ženskam, ki imajo poudarjene boke in ozek pas. Gladek zgornji del je primeren za ženske s ploskim trebuhom, tiste ki imajo v predelu trebuščka kakšen dodaten centimeter, pa si bodo izbrale obleke pri katerih zgornji del zapolni nabrano blago ki ustvarja različne linije. Če je zgornji del preprost je spodnji del lahko bolj bogat - okrašen s čipkami, volančki, kamenčki itd. Lahko pa je celotna obleka bolj preprosta in svojo končno podobo dopolnite z nakitom, čevlji ali kakšnimi drugimi barvnimi dodatki, ki so prav tako hit letošnjega leta.
Zmotno je prepričanje, da takšna obleka pristoji le visokim ženskam s popolno postavo. Tudi nižje in tiste s kakšnim dodatnim kilogramom si lahko privoščijo tako obleko, če le imajo skladno telo.

 


BARVE, BARVE IN ŠE ENKRAT BARVE
Moderna nevesta se poigrava tudi z barvami na svoji poročni obleki, s katerimi dopolni “rdečo” nit poroke. Belino poročne obleke razbije s trakci, rožicami, vezenji in drugimi barvnimi dodatki na obleki. Barve so lahko različne, najbolj modni sta trenutno modra in zlata, še vedno je zaslediti tudi vijolično in seveda vedno modno rdečo. Lahko pa nevesta izbere katerokoli njej ljubo barvo, pomembno je le da ustvari kontrast in da ne gre za barvo ob kateri bi pomislili, da gre le za nek zgrešeni odtenek. Tistim, ki pa si upajo še korak dlje pa bodo izbrale dvobarvno poročno obleko. Tako, da je zgornji del npr. bel in spodnji moder.
Dodatki so lahko diskretni ali pa predstavljajo glavni čar obleke, vse je odvisno od osnovne oblike obleke. Preprosti beli poročni obleki lahko nevesta doda bolj poudarjene dodatke v drugi barvi (pasove, čevlje, nakit,…) , po drugi strani pa mora biti pri bogatejši obleki bolj diskretna z izbiro dodatkov. V isti barvi kot so nevestini barvni dodatki naj bo tudi ženinova kravata.
Za priče in družice ni nujno, da so v istih barvah, naj pa bodo kljub temu barvno usklajene z ženinom in nevesto. Zelo pomembno je tudi, da s krojem in bravo obleke ne izstopajo.

MINI POROČNA OBLEKA
Neveste z lepimi nogami lahko pozdravijo letošnji modni hit v svetu poročne mode, kratke poročne obleke, ki niso več rezervirane samo za poroke na plaži in neformalne poroke.
Nevesta lahko izbere drzno kratko obleko ali bolj elegantno obleko, ki sega do kolen. Kratka obleka lahko krasijo čipke, barve ali kamenčki. Je različnih oblik in krojev. Lahko je oprijeta ali prosto padajoča. V spodnjem deli je lahko tudi napihnjena, ti. balonček, ta je lahko nežen ali pa dramatično poudarjen z všitim tilom. Kratka obleka je priročna in nevesta lahko v njej lahkotno poplesava na poročni zabavi v vroči poletni noči. Če je nevesti bolj všeč klasična dolga poročna obleka, pa je kratka obleka lahko idealna in moderna izbira obleke v katero se nevesta preobleče za poročno zabavo. Lahko pa si nevesta privošči tudi obleko pri kateri je spodnji del na obleko pripet z zadrgo, ki ga kasneje odstrani in ostane v kratki oblekici. Nevesta se lahko s tem poigrava predvsem pri prej omenjenih trobentastih oblekah.
Nevesta naj bo pri izbiri pozorna na dolžino krila. Predvsem na obliko in dolžino nog, najpomembnejše pa je seveda da se nevesta počuti dobro v kratki obleki, ne glede na to ali jo bo nosila le na zabavi ali tudi na obredu
 

Neža Perko,
modna svetovalka v trgovini Sanjska obleka
 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje