Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Jesenske poročne obleke

Bliža se konec poletja in začetek manj tople jeseni in še hladnejše zime. Nikakor pa to ni razlog, da bi bila poroka kaj manj lepa in veličastna. Pravljična pa bo lahko poroka za nevesto le, če je ne bo zeblo.

Nevesta, ki poroko načrtuje v hladnejših mesecih mora pri izbiri poročne obleke izbrati tudi del oprave, ki jo bo grel. Najprej nevesta izbere toplo spodnje perilo , najtopleje ji bo v volnenem, ter tople hlačne nogavice. 

 
Pomembna je tudi izbira primernih čevljev, saj so že naše babice vedele, da se mraz seli iz mrzlih nog po celem telesu. Modne zapovedi ne postavljajo prav nobene ovire, da nevesta pod dolgo poročno obleko ne bi obula zaprtih čevljev ali celo modnih elegantnih škorenjcev. 
 
 
 
Najpomembnejša pa je izbira toplega zgornjega dela. Ta je lahko različnih materialov od satena do volne in krzna ali romantične čipke.  Prav tako so lahko različnih dolžin, oblik in barv. 
 
 
 
ŠAL in OGRINJALO sta klasična dela poročne oprave neveste, njena pa je odločitev kako bo le ta zavezan oziroma kako ga bo nosila. Ogrinjalo se lahko zaveže s trakcem ali zapne z gumbom. Pri šalu pa je variant še več.
 
 
 
Tudi BOLERO je eden najbolj priljubljenih oblačil, ki si ga nevesta obleče v hladnejših dneh. Ta je različnih oblik, z različnimi dodatki in detajli, dolžina rokav je različna prav tako so različni materiali in barve. Tako pri prej omenjenih šalih in ogrinjalih, kot pri bolerih mora biti nevesta pozornost na usklajenost z obleko. Kadar je že sama obleka veličastna izbira preprostejšo različico, če pa se je odločila za preprostejšo obleko pa je ravno bolero lahko tisti, ki daje piko na i celotni podobi. 
 
  
PLAŠČI in POKRIVALA pa so nevestino obleko v celoti prekrijejo, zato mora biti ta del še posebej previdno izbran. Nevesta se nujno odloča za p oročni plašč, ki bo vsem povabljenim dal vedeti, da je ona nevesta in da bodo prav isto opazili vsi, ki bodo gledali poročne slike čez nekaj let. Dolg plašč oziroma pokrivalo, sigurno poskrbi za kanček dramatičnosti, še posebej kadar je lepo okrašen in ko so poudarjeni detajli.  
 
 
Neža Perko,
svetovalka v salonu Sanjska obleka
 
Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje