Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Pogostitev svatov po obredu

V navadi je, da poroka traja večino dneva. Zgodaj popoldne se svatje zberejo pri ženinu. Skupaj se odpeljejo po nevesto. Če je običaj se izvede tudi šranga.

Nato sledi vožnja v koloni s hupanjem. V današnjem času ni več pravila, da mora biti civilni obred pred cerkvenim. Se pravi, lahko obreda prilagajate na uro, ki jo dobita na matičnem uradu: če je bolj pozno, je lahko cerkveni obred tudi pred civilnim.

Če je dan dolg, je v navadi in tudi priporočljivo, da se svatom ponudi kaj za pod zob in kozarec penine, soka in vode. Predvsem v vročih dneh, je voda obvezna 'ponudba' na poroki. Tu nikar ne varčujete, kajti povod za slabo voljo na poroki je lahko tudi pomanjkanje tekočine in hrane, ki pa je povod za glavobol ali slabo počutje. Zraven lahko ponudite kanapeje in tudi tu je izbira zelo velika - lahko se odločite za čisto preproste mini obložene kruhke, palčke ovite v pršut....   Morda pogostitev omejita na sveže sadje, ki ga je v tem času na pretek.

   

Piškoti so obvezen element slovenskih porok, ki pa ga  odsvetujem0 oziroma naj bo zraven samo kot sladek dodatek.  Pecivo namreč napolni  želodec, lakota po nečem 'dobrem' pa še vedno ostane. Ko pa se v gostilni  usedete za mizo, pa se po juhi začnete spraševati: 'Kaj vse sem danes že pojedel, da sem tako sit?'  Sladko pecivo  lahko zamenjate tudi s slanim pecivom.

Prav tako ne priporočamo mešanja alkoholnih pijač: ponudita jim penino. Vino in pivo naj se toči na svatbi.

Če že ne za jedačo, pa po vsakem obredu poskrbita, da bodo svatje imeli tekočino, tudi, če boste uro kasneje že na poti v gostišče na večerjo.

 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje