Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Tančica - pika na i

Tančica je lep zaključek celostne podobe neveste. Njena zgodovina sega daleč v preteklost in daje nešteto zgodb o njenem izvoru in pomenu. V rimskih časih so se neveste ovile v tančico rdeče barve, ki je predstavljal plamen boginje Veste, zaščitnice doma, srca in prinašalka novega življenja; v srednjem veku pa je tančica ščitila nevesto pred zlobnim očesom in je predstavljala čistost, nedolžnost in skromnost neveste.

Danes pa se tančica ne meni več za pomen in tradicijo in je predvsem modni izraz neveste in daje piko na i njeni podobi. Nevesta lahko izbira med različnimi oblikami in dolžinami tančice, najpomembneje pa je, da ne pusti tančici da bi zasenčila njeno obleko.

 

 

Modne smernice za 2010/2011 napovedujejo katedralne vlečke, to so zelo dolge vlečke, ki se vlečejo po tleh. Modnemu hitu barvnih dodatkov na poročnih oblekah in barvnih poročnih oblekah sledi tudi barvna vlečka. Nevesta lahko izbere vlečko, ki je cela v drugi barvi ali pa belo, ki jo zaključuje barvna obroba, jo krasijo barvni kamenčki ali pa jo krasi lepo izvezena čipka. Vsekakor pa nevesta najprej uskladi dolžino in barvo tančice z obleko nato pa upošteva modne smernice.

 

Razkošni in bogati poročni obleki lahko doda nevesta le gladko, preprosto tančico. Kadar pa ima obleka tudi dolgo in bogato vlečko naj bo tančica daljša od vlečke, najbolje pa je kratka tančica. Pri vsem pa je pomembna usklajenost, tako barvno kot materiali. Kratki poročni obleki se poda tančica, ki sega do komolcev ali mini tančico ali pajčolan, ki poudarja eleganco neveste.

 

 

Preprosti obleki trobentaste oblike pa se poda dolga, bogato okrašena tančica. Ponovno pa mora biti nevesta ko se odloča za daljšo tančico, pozorna da je ta daljša od vlečke na obleki, če jo ta ima. Lahko pa je tančica tudi krajša, vendar naj ne sega preko komolcev.

 

Neža Perko, modna svetovalka v trgovini Sanjska obleka

 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje