Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Alergija

Ste že kdaj pomislili, da bi alergija na določene stvari lahko pokvarila vašo poroko oz. da bi zaradi tega moral kdo od svatov poiskati zdravniško pomoč.
Da se ne bi kaj takega zgodilo, vam ponujamo nekaj nasvetov.

Na prvem mestu je alergija na hrano: poskrbite za svate, ki imajo celiakijo ali druge alergije na hrano. Zagotovite raznolikost hrane, da jo bodo lahko jedli vsi, tudi zbirčni. Poleg peciva in torte pripravite tudi nekaj sadja, ki bo prav prišlo otrokom in tistim, ki ne smejo zaužiti moke, jajc,... Seveda pa so svatje lahko tudi alergični na jagode,...

Na drugem mestu je alergija na cvetje. Vsekakor ne bi bilo prijetno sedeti v zaprtem prostoru, ki bi bilo okrašeno z cvetličnimi dekoracijami in travami. Namizne dekoracije zamenjajte z večjo količino sveč. Tako boste alergikom omogočili, da uživajo na vaši poroki. Prostor pa boste naredili romantičen.

Pri dekoraciji prostora bodite pozorni tudi na balone. Nekateri so alergični na lateks, iz katerega so narejeni baloni.   

     

Drage neveste, ve pa bodite pozorne na nakit, ki si ga boste kupile. Mnogokrat nastanejo alergije na srebro,... Rdečica in srbečica okoli vašega vratu, zapestja res ne bi bila prijetna. Po nakupu nakita, ga vsaj kakšno uro nosite že doma, da boste videle reakcijo kože.

Na poroki nikar ne dajajte ali prejemajte zdravil: proti glavobolu, bolečinam,... Nikoli se ne ve, na katero sestavino je kdo alergičen ter lahko povzroči negativen učinek, namesto pozitiven.

Obstaja še mnogo alergij. To so le najpogostejše, ki lahko doletijo mladoporečenca ter svate na poroki. Če veste za kakšno alergijo ali bolezen, ki jo ima kdo od vaših svatov, se vsekakor poskusite izogniti dejavnikom, ki bi to bolezen vzpodbudili.

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje