Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Nasveti pri izbiri poročne glasbe

Poroko vsekakor lahko štejemo k enemu izmed najlepših dogodkov v življenju, zato si vsi želimo, da bi bil ta dan točno tako kot smo si ga predstavljali – popoln.
Eden izmed najpomembnejših dejavnikov, ki prispeva k temu, je seveda poročna glasba, zato temu delo organizacije poroke posvetimo kar precej časa.

Ponujamo vam nekaj nasvetov za lažje iskanje in izbiro poročne glasbe.

- Pogovorita se o zvrsti glasbe, ki jo želita imeti na vajinem poročnem slavju. Na prvem mestu naj bodo seveda vajine želje, nikakor pa ne pozabita tudi na vajine svate – kakšna glasba bi bila za večino sprejemljiva in kakšna ne bi bila primerna. Potrebno pa se je zavedati, da vsem okusom ne bo nikoli zadovoljeno.
- Glasbenike začnite iskati že dovolj zgodaj, še posebej če se poročita v času od maja do julija, če ne se lahko zgodi, da bodo željeni glasbeniki na vajin dan že zasedeni. Nekteri so rezervirani tudi že za leto vnaprej.
- Ansambel ali DJ? Pri obeh se najdejo tako prednosti kot tudi slabosti. Dejstvo je, da so DJ-i pri nas še dokaj novost in da si večina DJ-e predstavlja da dj vrti samo glasbo s cd-ja in da to lahko počne vsak, kar pa je seveda zmotno mišljenje. Največja prednost dj-a je vsekakor v tem, da lahko glasbo v vsakem trenutku prilagodi razpoloženju svatov in da ni omejen z glasbenimi zvrstmi. Dober dj zna tudi animirati svate in skrbeti za dobro vzdušje.
- Poiščita nekaj ansamblov/dj-ev in se dogovorita za sestanek. Pomembno je tudi, da se z glasbeniki že na sestanku dobro razumete in da so pripravljeni poslušati vajine želje in se tudi prilagoditi.
- Pozanimajta se o izkušnjah drugih, ki so imeli isti ansabel/dj. Bodita pozorna tud na to, ali znajo animirati goste, ker je to zelo pomemben dejavnik dobre poroke. Lahko je ansambel glasbeno zelo sposoben, vendar morajo imeti tudi sposobnost dobrega animiranja.
- Pozanimajta se o ceni in kaj točno je v to ceno vključeno - koliko ur igranja, koliko stane vsaka nadaljna ura, so z vami tudi že čez dan - nekateri nudijo spremljavo s harmoniko, nekateri tudi petje na cerkveni poroki, potni stroški.... da ne bi prišlo ob prejetju računa do neprijetnih presenečenj.
- Podpišite pogodbo.
 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje