Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Metuljčki

Sreča je kot metulj, ki ga ne moreš uloviti, če pa mirno obsediš, lahko sede nate. (Nathaniel Hawthorne)

Zadnjih nekaj let je opaziti, da se pari pogosto  odločajo, da bodo v svojo tematiko poroke vključili tudi podobo metulja.  Se tudi vi navdušujete nad metuljčki? Oglejte si nekaj idej.

Okrasni metulj (Poročna trgovina)

SIMBOLIKA METULJEV

 Zaradi frfotajočega leta in ljubkosti so metulji simbol lahkotnosti in nestanovitnosti, svobode. Na Japonskem je metulj simbol ženske, par metuljev pa simbol zakonske sreče. Preobrazba metulja je temelj simbolike vstajenja in čudežne preobrazbe človeka v njegovem razvoju.

Načrtovanje 

Najprej se bosta morala odločiti, ali želita, da je poroka bolj pisana, barvita ali bosta imela samo eno ali kombinacijo dveh barv. Na podlagi te odločitve, lahko potem začneta iskati ideje za vabila, obleke, dekoracijo...

Podstavki za sveče, Dekorativni metulji (Poročna trgovina)

Na vabila lahko vključite  metuljčke na več načinov: ena možnost je, da se odločite za motiv metulja v barvi oz. barvah, ki ste jih izbrali za barvno nit vajine poroke. Druga možnost je, da izdelate vabila v obliki metulja. Lahko  vključita tudi misel, citat, na temo metuljev - en predlog najdete v uvodu tega članka. V istem motivu lahko potem izdelata tudi sedežne rede in zahvale.

Sedežni red v obliki metuljčka (Poročna trgovina)

Nevesta se lahko odloči za obleko z motivom metulja, čeprav je pri nas na tržišču tovsrstne obleke  težje najti, zato se bo po tako obleko potrebno odpeljati kam dlje, možnost pa je tudi nakup preko spleta. Lahko pa obleko sami prilagodite vašim željam. To lahko storite z raznimi dodatki,  ki jih tudi lahko najdete na spletu. Lahko pa metulje vključite tudi v vašo pričesko - tiare z metuljčki, sponke... in pa seveda nakit - ogrlica, uhani. Bodite  pazljive, da z metuljčki ne pretiravate, da ne izpade preveč kičasto.

Tiara z metuljčki, Podvezica z metuljčki (Poročna trgovina)

Tudi v poročni šopek lahko vključite metuljčke, malo bolj pogumne neveste pa si lahko omislijo šopek iz metuljev. Prav tako je lahko avto mladopročencev okrašen z metuljčki, pa tudi za svatje imajo lahko namesto naprsnih šopkov pripete metuljčke. 

Dekoracija z motivom metuljčkov vam ponuja neštete možnosti in ideje, edina omejitev pa je vajina domišljija.

Darila za svate: Posodica v obliki metuljčka   Zamašek za vino z metuljčkom (Poročna trgovina)

Metuljčki na torti (Poročna trgovina)

 

 Veselo metuljčkasto načrtovanje!

 

 

 

 

 

 

 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje