Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Zakaj izbrati dva fotografa na poroki

Zadnje čase se vedno pogosteje uveljavlja trend dveh fotografov na poroki.

 

Pari običajno ob prvi omembi tega zastrižejo z ušesi in kojci lahko vidiš, da si mislijo le eno: dodaten strošek! Pa je res tako? Najbrž je, a dva fotografa lahko predstavljata velik plus, če želite, da bo vaš poročni dan kar najbolje zabeležen.

 

Večina stvari, ki so potrebne za poroko, je v ednini. Torta, šopek, avto, bend, ženin, nevesta in ne nazadnje seveda tudi fotograf. Bo en zadostil vašim potrebam in ustvaril zgodbo, ki jo boste z veseljem pogledali in kazali okrog? Skoraj gotovo! Fotografi so profesionalci in ko izberete vam všečnega, to pomeni eno skrb manj. A vemo, da vse poroke med seboj niso enake, zato je včasih potreben tudi drugačen pristop. Predvsem je pomembno, da ugotovita, kakšne so vajine prioritete glede poročne fotografije. So to fotke para, dogajanja, je to album, morda le uveljavljeno ime? Bi radi imeli le nekaj čudovitih fotografij ali reportažno spremljanje slavja skozi celoten dan? Ko to postane jasno, se je lažje odločiti, kateri fotograf je pravi za vas. V primeru, da sta ženin in nevesta iz različnih koncev Slovenije, pa bi oba rada imela pokrit domači del s pripravami, sta dva fotografa super možnost. Podobno velja, če želita, da je obširneje zabeleženo vzdušje med svati, saj se lahko eden od foto para osredotoči predvsem na to. Bistvena prednost pa je, da boste imeli celoten dogodek pokrit z dveh zornih kotov. Nobenega smisla nima, da imate fotografa, ki slikata en drugemu čez ramo, ampak je trik v tem, da se slogovno dopolnjujeta in skupaj ustvarita zgodbo, ki bo dobro delovala kot celota. To je morda tudi glavna razlika med dvema fotografoma in fotografom ter njegovim asistentom. Ne pravim, da je slednje slabša opcija (pravzaprav je še vedno nadgradnja zgolj enega fotografa, saj to je jasno, ne?), razlika je predvsem v tem, da je asistent neke sorte vajenec, ki se še uči, medtem ko imate na drugi strani dva izoblikovana mojstra, ki sta se že kalila pod slapovi riža in znata ostati mirna ob zapeljivih pogledih družic.

Še vedno velja, da je pomembno, da se slišite po telefonu (ali še bolje: osebno srečate) s fotografom in mu poveste svoje želje in predstavite predviden program poteka, je pa v končni fazi manj stresno za vse, če poroko pokrivata dva. Mirnejši boste, ker veste, da bo vsaj en lovil vašo lepšo stran (heh), fotografa pa si bosta medsebojno pomagala in dopolnjevala zgodbo.

Pa se vrnimo na začetek. Je drugi fotograf res le dodaten in nepotreben strošek? Prav gotovo ne. Drugi fotograf je dodatna vrednost, ki vam zagotavlja boljšo pokritost poročnega dne, dodatne fotografije svatov, dogajanja in ostalih malenkosti, ki ste jih tako skrbno načrtovali. Tudi cena običajno ni pretirana, obstaja namreč kar nekaj fotografov z denarnici prijaznimi ponudbami in kvalitetnim končnim izdelkom, fotografijami. Zato naj vas ne bo strah vprašati, morda boste pozitivno presenečeni, v končni fazi pa dvojno zadovoljni.

 

Klemen Brumec, TwinLens – ustvarjalna fotografija

 

 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje