Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
(PRED)POROČNI FILM

Slika pove več kot tisoč besed… Ampak zakaj ne bi raje ujela vse te besede, detajle in trenutke emocij v živi sliki in jih strnila v film, ki vama bo ostal v neprecenljiv spomin?

Sezona rezervacij terminov poročnega snemanja je na vrhuncu, vendar kako se v vsej tej poplavi ponudnikov odločiti in izbrati pravega snemalca/filmografa?! Kdo je to, v čem je sploh razlika? Neskončna vrsta vprašanj, kar je normalno, saj se ne odločata pogosto za tovrstne »nakupe« in niti ni vajina dolžnost, spremljati vse »modne smernice« na vseh področjih. Običajno vprašanje večine parov je:«Koliko pa pri vas stane video?« In potem dobita kup informacij, ki si jih sama razčlenita v svoje prednostne kategorije. Snemalci so zaradi nekdanjega maratonskega snemanja in končnega izdelka (žal) še vedno na dokaj slabem glasu. Lahko bi rekli, da še vsaj 40 % parov ne zna ločiti med klasičnim video snemanjem in sodobnim snemanjem ter montažo poročnih filmov. Prav zato so snemalci v celotni slovenski poročni zgodbi žal malce prezrti, čeprav ne pomeni, da delajo slabše ali celo manj, kot ostali. Tako kot fotograf, mora tudi snemalec ves čas stati v ozadju in budno loviti pomembne trenutke vajinega poročnega dne, pa vendar so v primerjavi s fotografom nemalokrat podcenjeni. Tudi snemalec je lahko z vama ves dan ali pa le na najpomembnejšem dogodku. O tem se morata vsekakor pozanimati in pogovoriti preden rezervirata snemalni termin. In spet smo pri vseh vprašanjih, ki se vama porajajo. Poglejmo si skupaj vsaj tista, o katerih bi se morala pogovoriti z vajinim snemalcem ali filmografom, preden se odločita.

 

10. Preverita, na kakšen način se ukvarja s snemanjem.

Izgleda tako samoumevno, vendar so izkušnje, oprema in nenehno izobraževanje izrednega pomena. Snemalci, ki snemajo že desetletja, nemalokrat obtičijo v svojem času. Mladim in nadobudnim manjkajo izkušnje, nemalo je tudi takšnih, ki bi poleg svojega dela radi ujeli še nekaj evrov v soboto na poroki…

9. Vam da pogodbo v podpis?

Pravi poročni filmi stanejo celo premoženje, zato je več kot na mestu podpis pogodbe, ki bo zavarovala interese obeh strani.

8. Zaračunavanje potnih stroškov

Nemalokrat je v ponudbi zajete nekaj kilometrine. Pozorno preberita tudi drobni tisk, da ne bo kasneje neljubih zapletov.

7. V kakšnem formatu in na kakšnem nosilcu bo vajin končni izdelek?

Dejstvo je, da je še vedno večina tehničnih kapacitet na DVD predvajalniku in USB ključku. Sta morda že razmišljala o Blue Ray-u (nakup predvajalnika dandanes ni več velik strošek), saj združuje vse dobre lastnosti DVD in USB medija.

6. Pozanimajta se koliko vaju stane še eventuelna dodatna ura snemanja!

Hitro se lahko kaj zavleče in nekateri ponudniki vama bodo dodatne ure zaračunali.

5. Koliko časa bosta čakala končni izdelek?

Poročni film ni Hollywoodski film, zato snemalec ne potrebuje celo leto, da vama izroči končni izdelek. Prav tako ne v dveh ali treh tednih, saj se mora prepričati, da vama je v film vključil zares skrbno izbrane kadre.

4. Kdo je ta oseba, ki bo najin poročni snemalec/filmograf?

Kar nekako samoumevno je, da bo nekdo, ki je na drugi strani slušalke ali računalnika prišel snemati vajino poroko. Pa se ob tem tudi vprašata kakšen je ta človek? Bo ob morebitnih nenadnih spremembah urnika poročnega dne postal živčen  ali bo odreagiral  s trezno glavo? Zna biti čim bolj neopazen, nevpadljiv in tih? Vaju bo znal na prijazen in sproščen način usmerjati na samem snemanju? In druga pomembna podrobnost: v kolikor si želita kvaliteten poročni film, morata biti z vama vsekakor dva filmografa. Ne predstavljam si tistih »mojstrov«, ki vama obljubljajo snemanje in fotografiranje vajinega najpomembnejšega dne v eni sami osebi!

3. Pozanimajta se ali pride vajin snemalec na predogled lokacije!

2. Tehnična oprema & nenehno stremenje k svetovnim novostim!     

Dejstvo je, da snemalec s klasično video kamero ne more narediti pravega poročnega filma. Zanj je potrebno upoštevati celoten sklop: profesionalne kamere in pripomočki, nenehno izobraževanje, izpopolnjevanje in sledenje svetovnim smernicam…

1. Najprej si oglejta nekaj zadnjih primerov snemalčevega/filmografovega dela!

Mnogi »varčujejo« in izbirajo nizkocenovne ponudnike, kar pa nemalokrat obžalujejo celo življenje. Izberita tistega, čigar stil vama je najbolj všeč!

 

V Studiu Boutique smo vama vedno na voljo za vsa vajina filmsko obarvana vprašanja in dileme, pokličita nas na 040/36 00 63, 041/980-387 ali pošljita e-pošto na: info@studio-boutique.eu

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje