Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Ljubezen in življenje

LJUBEZEN IN ŽIVLJENJE

Navadno se po poroki stvari malo spremenijo, seveda če že prej niste živeli skupaj. Pa tudi, če ste, je občutek nekoliko drugačen. Postala sta mož in žena, pripadata samo drug drugemu, kar imata uradno pred vsemi potrjeno. Tudi drugi, predvsem starši in sorodniki ponavadi na vaju začnejo drugače gledati. Zavedajo se, da njihovo vtikovanje več nima nobenega smisla.
Pa vendar skupno življenje ni vedno lahko in prijetno. Na začetku je morda še vse rožnato, a kaj kmalu se življenje po poroki vrne v svoj ritem in s tem se tudi pojavijo nekatera nasprotja in trenja. Seveda, to ni nič tragičnega in ne pomeni, da nista za skupaj ter da se ne bi smela poročiti. Lahko je le posledica stresov in sprememb v življenju, predvsem usklajevanja z možem ali ženo, novo vlogo v življenju... Prav ženske se odzivajo na ta trenja preveč čustveno in si predstavljajo, da jih mož več nima rad, kar seveda ni res. Tudi mož se privaja na novo življenjsko vlogo in tudi njemu ni vse takoj jasno, zato ga je treba razumeti. Seveda tako stanje ni brezupno. Obstaja dobra rešitev- pogovor, namreč. Če sedeta skupaj, se o vsem mirno pogovorita, pokažeta razumevanje drug za drugega, vam nesporazumi ne bodo mogli škoditi. Najhuje pa je tam, kjer se partnerja ne znata pogovarjati ali pa sploh ne rešujeta sproti nastalih težav. Tak zakon bo obema prinesel ogromno trpljenja, duševnih ran, notranje nepotešenosti in nezadovoljstva. Dokler sta mož in žena sama, še nekako shajata. Kadar se pa pojavijo otroci, se pa odtujenost ponavadi še bolj poglablja. Najhuje pa je, da v takih družinah trpijo najbolj otroci. Torej, da se izognete takemu zakonu, sta najpomembnejša pogovor in reševanje težav sproti.
Ko bosta nehala gledati drug drugega skozi rožnata očala, bosta začela opažati nekatere napake na partnerju ali pa vas bo motil preprosto njegov način življenja. Morda bo ženo motilo, da je mož ponočnjak in da se zvečer ne more odlepit od TV ekrana ali pa, da nikoli ne pomije posode ali pa, da ne pospravlja oblačil za sabo. Moža pa bo morda motila ženina pretirana skrb za čistočo stanovanja, njeno predolgo klepetanje po telefonu, navezanost na mamo, pretirano zapravljanje... Ne delajte si utvar, da boste svojega partnerja spremenili. Odrasli ljudje se težko spreminjajo. Če pa se, potem to počnejo zavestno in izključno, ker sami tako želijo. Lahko pa se sproti pogovorita, kaj koga moti in skleneta kompromis. Npr. mož bo bolj pogosto pomival posodo in nerazmetaval oblačil, žena pa ne bo zahtevala, da mora biti vedno vse 100 % čisto. Ali pa žena ne bo več toliko zapravljala, torej zavestno bo pazila na denar, mož pa se ne bo hudo razburil, če si bo morda privoščila kakšno malenkost.. Za sožitje v odnosu so potrebni kompromisi poleg pogovora in sprotnega reševanja težav.
Za dober odnos je lepo, če počneta kakšno stvar skupaj, ki oba veseli. Morda pohajkovanje po naravi ob vikendih, sprehodi... Posvetita dovolj časa drug drugemu, tako bosta oba srečna, da imata drug drugega, da lahko svoje navdušenje delita drug z drugim in ljubezen bo prav cvetela.
Če se pa pojavijo nerešeni nesporazumi, ki se v vajinem odnosu kar vlečejo, pa kar hitro dobijo vpliv tudi na spolno življenje. Pri ženskah se rado pojavijo bolečine pri spolnem odnosu (disparevnija), suha nožnica in odpor do spolnosti. Zato tisti vici o večnih glavobolih niso iz trte zviti. Včasih je pa žena preprosto preutrujena od dela, otrok... in je lahko samo to posledica, da ji ni do spolnosti. Po drugi strani pa se težave v odnosih zrcalijo pri moškem tudi v izgubi želje po spolnosti ali celo impotenci.Seveda je vzrokov, ki lahko privedejo do motenj spolnosti veliko, ni nujno, da je vedno posledica nesporazumov v partnerskem odnosu. Lahko je npr. tudi bolezen, težave v službi ali pretirana zaskrbljenost Pokažita razumevanje drug za drugega in z ljubeznijo prebrodita tudi take težave. Stojta drug drugemu ob strani, tako v dobrem kot slabem, kot sta obljubila na poročni dan.
Pa veliko sreče!

Sorodni članki:

Sedem veščin za vstop v zakon 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje