Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Priprava na zakon

PRIPRAVA NA ZAKON

Preden se odločite za tako velik korak, kot je poroka, zakon in skupno življenje, dokler naju smrt ne loči, si odgovorite na spodnja vprašanja. Dejstvo je, da se vedno več zakoncev ločuje, zato zakon in pripravo nanj ne gre jemati zlahka. Potrebno je, da dobro premislite, kaj so vaši razlogi za zakon in skupno življenje s partnerjem.
Odgovorite sami sebi na naslednjih 5 vprašanj:


1. Zakaj se želiš poročiti?
• Bodi iskren-a in ovrednoti razloge za svojo zaroko
• Vzemi si čas in napiši seznam dobrih in slabih lastnosti tvojega partnerja in vajine zveze ( ZA/PROTI)
• Ne poroči se zato, da bi ubežal nečemu


2. Ali poznaš partnerjevo preteklost in ali mu zaupaš?
• Najboljši napovedovalec vedenja vašega partnerja v prihodnosti, je njegovo vedenje v preteklosti. • Kako se je obnašal vaš partner v prejšnjih zvezah in kako do vas?
• Kako dobro poznate svojega partnerja? (TEST ŠT. 1)
• Premisli tudi o tem, kakšen zgled zakona ima vaš partner od doma, od svojih staršev.


3. Ali načrtuješ zakon ali samo poroko?
• Poročna torta, šopek, obleka... to so vse privlačne stvari povezane s poroko. Vendar ne pozabite, da trajajo samo en dan. Kaj bo pa naslednjih 50 let?
• Pogovorite se s partnerjem še pred poroko o pomembnih stvareh, ki zadevajo zakon npr. o številu in vzgoji otrok, kaj če otrok ne bo, kaj če se rodi prizadet otrok, pogovorite se o služenju denarja, o zaupanju, o delitvi dela, o verskem prepričanju...
• Pomembno je, da vložiš toliko energije v pripravo na zakon, kot jo vlagaš v pripravo na poroko


4. Ali zate ta zveza predstavlja več odpovedi kot koristi?
Dobro premisli kakšna je vajina zveza. Ali od tebe partner pričakuje več, kot ti lahko sam ponudi? Če se moraš odpovedati svoji družini, prijateljem, karieri, konjičkom, potem so zahteve prevelike in bi bilo dobro premisliti, kaj počneš sploh s to osebo skupaj. Oceni svojo zvezo (TEST ŠT. 2)


5. Ali si ovrednotil-a svoje potrebe in pričakovanja?
• Samega sebe poznaš najbolje, zato tudi najbolje veš, ali je nekdo dober zate ali ne.
• Izrazi svoje potrebe in pričakovanja zdaj in ne takrat, ko boš že poročen-a
• Kako dobro se s partnerjem pogovarjata ? (TEST ŠT. 3)
In še 2 misli za konec:


Če sta oba s partnerjem zaljubljena drug v drugega, imata 50 % možnosti, da se bo vajin zakon obnesel. Če nista, so vajine možnosti še slabše.
Če moraš samega sebe prepričevati v poroko, se ne poroči.

Preberite si še:

  Test št.1: Kako dobro poznate svojega partnerja?
  Test št. 2: Kakšna je vajina zveza?
  Test št. 3: Kakšna je vajina komunikacija in razumevanje?

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje